Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Sami izboljšajte prodajo vaših izobraževalnih programov!

Internet je edini medij, ki vam je za oglaševanje na voljo 24 ur, 365 dni na leto. Uporabniki interneta, ki obiščejo spletne predstavitve vaših izobraževalnih programov, so vaše potencialne stranke – saj so že s klikom na vaš program izrazili interes po vaših programih .

Mu boste prodali program prek interneta? Mu ga boste prodali danes ali čez 3 mesece? Odvisno od vašega programa, kakovosti napisane predstavitve programa in orodij za zbiranje baz slušateljev, ki jih uporabljate.

Večina upravljalcev spletnih strani (in s tem spletnega oglaševanja) se ne zaveda, da na internetu niste osebno prisotni – ko nekdo bere vašo predstavitev programa, niste ob njem, da bi mu razložili morebitne nejasnosti, ne morete ga prepričati v kakovost programa, vse to morajo za vas opraviti elementi predstavitve izobraževalnega programa.

Zato preden pričnete s pripravo predstavitve vašega programa, poiščite odgovore na vprašanja:

  • Kaj je cilj izobraževalnega programa?
  • Kdo so vaše potencialne stranke?
  • Katere so prednosti udeležbe programa za potencialne stranke?
  • Katere koristi bodo dosegli / katere svoje pomanjkljivosti bodo eliminirali?
  • Koga zanima ciljna skupina vašega programa?
  • Kako boste upravičili ceno programa?
  • Kaj je vaša edinstvena prodajna prednost?
  • Kako boste povečali kredibilnost programa (reference, garancija)?

Spodaj vam ponujamo odgovore na vsa ta vprašanja. Oglejte si kako izkoristiti celoletno, 24 urno oglaševanje na spletu, kako skrbeti za prepoznavnost v glavah potencialnih strank, poceni prek interneta in kako pripraviti spletno predstavitev programa, da bo le-ta delovala!


Objavite ceno programa

Kdaj ste nazadnje kupili produkt, za katerega niste vedeli cene? Verjetno nikoli. In če vaš program na www.portalznanja.com nima vnešene cene, vam garantiramo, da ne boste nič prodali. Ljudje ne kupujejo stvari, za katere ne vedo, koliko stanejo. Če hočete povečati prodajo, dodajte svojim programom cene.

Objavite točne termine izvedbe programa

Kdaj ste nazadnje kupili izobraževanje, za katerega niste vedeli, kdaj bo potekalo. Izobraževanja so časovno potratna in jih slušatelji planiramo vnaprej. Če nimate vnešenega termina programa, ne boste prodali prek interneta.

Začnite z dobrim naslovom

Na internetu ste vedno le klik stran od konkurence. Če želite pozornost, morate zbujati pozornost. Če imamo dva naslova programov, npr. Nemščina 1 in Hitro in zabavno do znanja nemščine!, kateri program mislite, da bo pritegnil več klikov in posledično več prijav nanj?

Opis programa naj bo »bogat« - navedite točne informacije

Na internetu niste osebno prisotni. To pomeni, da ne morete biti poleg osebe, ki bere predstavitev programa in mu razlagati, zakaj je program super. Na internetu je samo predstavitev vašega programa. In če ta ni bogata z informacijami, privlačno in prodajno spisana, z jasnimi navodili, kaj pričakujete od slušatelja in kaj bo dobil na izobraževalnem programu, potem se verjetno ne bo prijavil in bo šel gledat konkurenčne programe.

Povejte vse

Katera znanja boste posredovali, kako bo program potekal, kdaj so pavze, kdo predava posamezne sklope...

Katera ponovitev programa je to?

Povečajte kredibilnost – večkrat izvedeni program je po logiki stranke bolj kakovosten kot manjkrat izvedeni program.

Koliko ljudi se je že udeležilo programa?

Povečajte kredibilnost – več obiskovalcev programa po logiki stranke pomeni bolj kakovosten program.

Reference

Predstavitev programa naj vsebuje reference prejšnjih slušateljev. Referenca naj ima sliko referenta, ime in priimek, ime podjetja, kraj bivališča.

Za svoj denar dobite več!

Vedno povejte ceno preden predstavite darila, ki jih bo slušatelj prejel ob vpisu na vaš program. Poleg daril navedite njihovo vrednost.

Prodajte naslednje predavanje

Slušateljem ponudite ugodnost ob obisku kakega drugega predavanja iz vaše ponudbe.

Poudarjajte eno vašo prednost

Kaj je tisto ekstra, kar lahko ponudite.

Če nočeš kupiti…

Vsaj nekaj zastonj vzemi. Ponudite potencialni stranki nekaj zastonj v zameno za njihove kontaktne podatke.

Kdo naj se udeleži programa – vedno ciljajte stopničko višje

Če pričakujete tržnike, napišite da je program namenjen vodjem trženja. Če je program namenjen vodenju, napišite, da pričakujete člane uprave.

Pripeljite koga s sabo

Pripeljite prijatelja, oba bosta prejela 10% popust, vaš sodelavec prejme 15% popust.

Povejte ceno

Namesto da skrivate ceno, jo raje upravičite!


Naredite ekstra korak

Zakaj bi nekdo opravil prijavo prek interneta na vaš program? Upravičite njegov interes. Podarite mu brezplačno gradivo, popust, kako darilo ob prijavi, skratka poskrbite, da se mu splača opraviti prijavo na vaš program.

Rešite problem slušatelja

Izpostavite probleme slušatelja in ponudite rešitve na te probleme. Kaj bo na vašem programu na hitro izvedel, česa ne bo izgubil ob udeležbi programa in kako bo zaslužil z udeležbo na programu!

Osvežujte spletne predstavitve programov

Podjetja, ki prodajo največ programov, redno osvežujejo svoje programe! Ko termin vašega programa poteče, vpišite nov termin oz. objavite več terminov! Nikar ne koristite permanentnih oglasov! Poglejmo primer iz prakse: "Sem se prijavil na program. Ker pa ne vem kdaj bo, še nisem čisto siguren če grem". Nihče ne kupuje nečesa, za kar ne ve koliko stane in kdaj se izvaja. Zato svojim programom določite cene in termine!

Z vpisom novega programa ali z aktiviranjem preteklega, sistem o tem avtomatično obvesti dvakrat vse zainteresirane iskalce izobraževanj (e-obveščanje)! Prvič, ko objavite izobraževalni program in drugič: dva tedna pred začetkom izobraževanja.

Vsi ti elementi vplivajo na odločitev iskalca izobraževanj za prijavo na vaš program! Ne izgubljajte prijav, ker vaši programi niso popolno predstavljeni! Sami poskrbite za boljšo prodajo vaših izobraževalnih programov!

Za promocijo izobraževalnih programov nas pokličite na 080 1335 ali nam pošljite e-sporočilo na podpora@portalznanja.com.